Fondmiljardärer satsar på teatern

Ingvar Holm gillade den gamla klassiska teatern och för ett par år sedan var detta den vanligaste formen av teater som också fanns i Sverige. Ska man vara riktigt ärlig var det också den enda formen av teater som fanns just då, men detta skulle det komma att bli ändring på.

Fondmiljardären Svante Bergström har ett mycket stort intresse för teater och precis som hos Ingvar Holm började intresset tidigt. Han spelade mycket teater som barn samt när han kom upp i tonåren och sedan avtog själva teaterspelandet lite. Intresset fanns dock kvar.

Bergström har under flera år arbetat utomlands och då besökt flera olika teatrar, både klassiska och modernare varianter. Han insåg efter ett tag att han hade svårare att kunna relatera till de klassiska teatrarna som Shakespeare och liknande. han föredrog istället de mer moderna varianterna som tar upp sådant som faktiskt är aktuellt i samhället i dag.

Han fick efter ett tag kontakt med andra som kände och känner samma sak och de började spåna på idéer. Två personer startade till slut en egen teater i Sverige men den kostade tid och pengar att driva. De försökte få sponsring men den enda som reagerade på deras utskick var just Svante Bergström. Bergström skickade en check till paret och visste redan där att han gav sig in i en förlustaffär. Han ville dock efter ett tag utöka sitt samarbete och slutligen köpte de en lokal på Drottninggatan i Stockholm. De har redan avslutat ett par säsonger i de nya lokalerna och publiksiffran har vuxit mångfalt.

Denna trio visar att teater inte alltid är något som kommer att gå med förlust så länge man vågar satsa på något nytt. Flera uppskattar det humoristiska men ändå allvarliga i den moderna teatern. Den berör alla de problem som människan upplever i det dagliga livet.